2FA met Google Authenticator beschikbaar voor TJEK & Reinaert

Deel de liefde voor Tjek®

Introductie tot Google Authenticator

Google Authenticator is een app die wordt gebruikt voor twee-factor authenticatie (2FA) om extra beveiliging toe te voegen aan online accounts. In dit artikel zullen we kijken naar hoe je Google Authenticator kunt gebruiken voor TJEK.

 

Wat is twee-factor authenticatie (2FA) en waarom is het belangrijk?

Twee-factor authenticatie (2FA) is een beveiligingsmethode die vereist dat gebruikers twee verschillende vormen van identificatie verstrekken voordat ze toegang krijgen tot hun account. Dit helpt om accounts beter te beveiligen tegen hackers en ongeautoriseerde toegang.

 

Hoe werkt Google Authenticator als 2FA-methode?

Google Authenticator genereert een unieke code die elke paar seconden verandert. Deze code moet samen met het wachtwoord worden ingevoerd om toegang te krijgen tot het account. Hierdoor wordt de beveiliging verhoogd, aangezien een hacker zowel het wachtwoord als de gegenereerde code zou moeten hebben om in te loggen.

 

Google Authenticator app downloaden en installeren

Om Google Authenticator te gebruiken, moet je de app downloaden en installeren op je smartphone. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan worden gedownload van de App Store of Google Play Store.

 

Google Authenticator activeren voor TJEK

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, moet je Google Authenticator activeren voor TJEK door de QR-code te scannen of handmatig de gegeven code in te voeren in de app. Dit verbindt de app met je account en begint met het genereren van codes voor 2FA.

Je kunt hier meer te weten komen over activering:

https://manual.tjek.be/2fa-activeren-met-google-authenticator/

Hoe gebruik je Google Authenticator voor extra beveiliging?

Telkens wanneer je wilt inloggen op TJEK, moet je naast je wachtwoord ook de gegenereerde code van Google Authenticator invoeren. Dit zorgt voor extra beveiliging, aangezien de code constant verandert en alleen jij toegang hebt tot de app op je smartphone.

 

Tips en tricks voor het gebruik van Google Authenticator

Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je Google Authenticator-codes, voor het geval je je smartphone verliest of deze kapot gaat. Daarnaast is het belangrijk om je smartphone goed te beveiligen met een sterk wachtwoord of biometrische gegevens om ongeautoriseerde toegang tot de app te voorkomen. Met deze tips kun je Google Authenticator optimaal gebruiken voor extra beveiliging van je TJEK-account.

2fa, Feature, Functionaliteit, google, google authenticator, Nieuwtje, veiligheid

Gerelateerde berichten

TjekBoard released

Feature, Nieuwtje
We zijn trots te kunnen melden dat ons realtime dashboard voor Tjek klaar is. Data uit de registraties komt ‘live’ op het dashboard. Je kan dus onmiddellijk zien als je…
keyboard_arrow_up